om denne side

Tænk hvis designprocestænkning var som FORTNITE?

Denne side danner rammen om et bud på en spilbaseret tilgang til det at arbejde med designprocestænkning i grundskolen og/eller den videregående ungdomsuddannelse. 

Onlinespillet FORTNITE er en kæmpe succes og langt over 125 millioner personer har allerede hentet spillet. Tænk hvis denne succes kunne kopieres til designprocestænkningen og det at arbejde med løsningen af virkelighedens problemer – om det er i projektopgaven, i problembaseret læring, temadage eller opgaver generelt?

På denne side har vi bredt vores bud ud på, hvordan man inddrager de forskellige elementer fra spillet ind i en designtænknings kontekst.
Real life PvE – eller oversat fra gamersprog til nudansk:

Løsning af virkelige udfordringer hvor aktøren arbejder med og omkring miljøet og omgivelserne.

Hvad kræver det at bruge idéen?

Det kræver først og fremmest et positivt sind med lyst og fantasi til at trække Fortnite gamer-universet ned over projektopgaven (eller projekt-, tema-, aktivitetsdage og uger mv.)

Det kræver et lille kendskab til onlinespillet Fortnite – enten som spiller eller via videoer fra YouTube. Man kunne også få en præsentation af nogle af børnene – de kender helt sikkert spillet.

Et kendskab til det at arbejde med designprocesser, projektopgaver eller problembaseret læring og problemløsning i undervisningen.
Materialet her på siden er inspiration og ramme for designprocestænkning og digital fabrikation – det er IKKE arbejde serveret på et sølvfad i form af færdigbyggede læringsforløb. Det er hjælp til et mindset i forhold til at hjælpe børn og unge til at håndtere en designproces.

Hvem står bag idéen?

Bag idéen om at koble spilbaseret læring på designprocestænkningen udformet som det materiale du kan se her her på siden står Thomas Kramer, der til daglig arbejder som digital læringskonsulent og FabLab-leder med grafisk facilitering og -design, digital læring samt design og innovation som drivkraft og bl.a. som del af det Pædagogiske Innovationslaboratorie på Pædagogisk Center i Kolding kommune.