Dokumentation

Husk at dokumentere alt – både analogt men også digitalt

Dokumentationen skal være på plads i designprocessen. Det er vigtigt at have styr på, hvilke medier der skal bruges og hvilket krav, der er stillet til det endelige projekt eller opgaven.

En god idé er at have en logbog, hvori alt skal dokumenteres på skrift. For at sørge for logbogen bliver ajourført kan det med fordel skematiseres i projektet, hvornår de forskellige grupper har vejledning – hvor logbogen ligger til grund for vejledningen. I logbogen beskriver man eksempelvis tankerne og forberedelserne i Lobby’en samt valgene taget i the Locker, og så selvfølgelig selve droppet og den/de dropzoner gruppen har været i. Hvad gav det i XP? Steg man i level eller gik man et tier op?

Anbefalet projekt-portefølje

Det er i dagens Danmark suverænt lettest at arbejde med en digital projekt-portefølje – det udelukker selvfølgelig ikke an god gammeldags analog mappe. Èt af de mest brugt medier til at dokumentere projekt- og procesarbejde er foto og video samt audio. Derfor er det vores anbefaling at benytte en OneNote notesbog som logbog. Som voksen kan man endda oprette en OneNote klassenotesbog med alle deltagende elever i projektarbejdet. En OneNote notesbog rummer let både video, foto og audio samt det øvrige nødvendige materiale grupperne skulle have brug for.

Når Aula intranet bliver taget i brug på Danmarks folkeskoler til august 2019 vil en gruppe med gruppesite også som en lite-udgave til en OneNote kunne bruges som logbog for projektarbejdet.

Arbejder man med FabLab@schools designcirkel (find den i Locker), vil man med fordel kunne bruge en JPG udgave som baggrundsbillede for en Thinlink (skoltube.dk) interaktiv præsentation. Så kan eleverne indlejre deres proces rundt i cirklen vha. både foto, video og audio.