IDEA CLOUDS

Kunsten af finde den gode idé

Nogle gange kommer idéerne væltende som var det et ustoppeligt vandfald. Andre gange skal man hive ud af folk, hvad der med god vilje kunne betegnes som en idé.

Dropper man over Idea Clouds er det for at idégenerere på noget i forbindelse med projektet eller opgaven, kommer man forbi, har man typisk lige være i Brainstorm Bay.

Der gives et utal af gode øvelser og tilgange til idégenerering. Ofte er en styret og organiseret brainstorm en af de mest givende måder at få idéer på bordet. Èt er at få idéerne – noget andet er at forfine idéerne og finde ind til lige præcis det ved idéen, der skal arbejdes videre med i forhold til netop det projekt eller den opgave, man har gang i.

Nogle idéer kan også være så vilde og direkte tossede, gruppen nok burde sigte efter Fantasy Fair – enten i direkte løberute eller droppe der efter et smut hjem i lobby’en for at kikke strategi og taktik.

Ofte står man efter en god brainstorm med en lang række idéer – nogle meget langt ude og andre lige til at gå til. Herunder introduceres vi metoden “Idé blomsten” til at blive kloge på idéen og dygtige til at finde ind til kernen af idéen.

Idé blomsten – blad for blad

Man starter med sit projektområde eller ide og skriver den inde i kronen på den første blomst f.eks. LEGEPLADS
Rundt om på bladene (på illustrationen er der 5 blade, man kan sagtens tegne blomster med 6-8 blade) skriver man så ting relaterede til ordet i kronen: KLATRETÅRN, SANDKASSE, TARZAN-BANE, GYNDER, FODBOLDBANE
Efter at have fyldt første blomst, vælger man ét af bladene og skriver indholdet i kronen på blomst nummer 2 f.eks. KLATRETÅRN
Så gentages processen med at fylde blade: KLATREVÆG, FALDUNDERLAG, EDDERKOPPENET, RUTCHEBANE, ETAGER
Processen gentages for 3. gang med at vælge et blad fra blomst 2 og sætte i kronen på blomst 3 f.eks. FALDUNDERLAG
Og de 5 blade fyldes ud som ved de to forrige blomster: SAND, BARK, SMÅ STEN, GUMMIFLISER, SKUM. 

På denne facon startede man med det meget brede emne LEGEPLADS men endte efter ca 45-60 minutter med et mere håndgribeligt emne som SAND, BARK, SMÅ STEN, GUMMIFLISER eller SKUM. Gruppen har nu nogle materialer at forsøge med og blive inspirerede til at udvikle et måske helt nyt produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*